ABOUT COOPERS DESIGN


Is architecture a creation of the heart 

the mind or the soul ?

VISIE

Ook al biedt Coopers Design meer dan architectuur, toch gaan we hier even verder op in. In het complexe gebeuren van bouwen is het verstandig om je te laten bijstaan door professionals met alle kennis van zaken.

Geen enkele architect kan alles nog zelf beredderen.

Je omringen met de juiste mensen is prioritair.  

Maar mijn focus ligt op het ONTWERPEN.  

Architectuur , interieur en grafisch. 

Vandaar dus de bewuste keuze om voor architectuur  COOPERATIEF en FREELANCE samen te werken met geschikte partners naargelang de wensen van de klant.

Wil je zorgeloos bouwen en het proces  uit handen geven of liever de klassieke aanpak met voor elk fragment een prijsbeding ?

Alles is mogelijk.  Maar het ontwerp blijft een Coopers Design !

HURAAAAY !!

It's a Coopers Design

FILOSOFIE

De Romein Vitruvius zei het reeds veel eerder 

Architectuur is gestoeld op drie principes :

Schoonheid (venustas), Stevigheid (firmitas) en Bruikbaarheid (utilitas).

Ze is de balans tussen deze drie elementen, waarbij geen van drieën dus overheersend is ten opzichte van de andere twee.


Nu in deze tijd is de uitwerking van een gebouw intussen al uitgegroeid tot een samenvatting van wiskunde, technieken, constructive berekingen, materiaalkennis,  berekingen voor het klimaat, uitvoering door vakmanschap en zoveel meer...

Maar de start is het CONCEPT . De idee.

De mindset waar het project uit groeit.Een creatieve geest houdt alles in balans door de juiste kennis ter zake.

Zo gaan we tijdens het ontwerpen al van een idee naar een beredeneerde en berekende opbouw van materialen en structuren.


Maar enkel door het juiste concept krijgt een gebouw ook de juiste beleving. Een ontwerp met de geschikte materialen en de correcte opstelling kan een ruimte een andere ervaring of gevoel geven.

Elke bouwgrond heeft een eigen oriëntatie , elke woonruimte een ander uitzicht en een andere lichtinval, elke bouwheer een andere visie, een andere kleurenpalet en idee over materialisatie.

Zoals elk persoon een eigen karakter heeft, zo is elk ontwerp uniek.

Daar gaan we voor.

 

 COOPERS DESIGN